17 juni, 2017

7 utbildningar som ger effekt och ökar produktionen

Från teoretiska grundkurser till handledda kundanpassade utbildningar inom skärande bearbetning, produktionsekonomi och processoptimering. Nu finns unika utbildningar som direkt ökar din lönsamhet.

Fortivas erfarenhet av att hålla kurser sträcker sig tillbaka till 1990. Genom denna erfarenhet har vi lärt oss att anpassa kurser efter behov och önskemål. Inför varje skräddarsydd utbildning går vi gemensamt igenom innehållet och anpassar detta efter behov. Utbildningarna avslutas med prov för aktuellt ämne där deltagarna är anonyma.

Kunskapsgaranti

Fortiva erbjuder utbildning till kunder – kunder som vår säljorganisation besöker regelbundet. Genom detta har vi möjlighet att ge kundsupport efter genomförd utbildning, för att bättre ta till vara på och utveckla det som lärts ut under utbildningen.

Garanti och kvalitet

Fortiva är certifierade och godkända av Kennametal, Vargus, SMW Autoblok och Allmatic. Med dessa leverantörerna som bas innebär det en trygghet för dig som bokar utbildning hos oss, vilket också garanterar en professionell och effektiv kvalitetsutbilning när det gäller såväl pedagogik, innehåll samt expertis.

Kursintyg

Efter varje avslutad kurs erhållls kursintyg för genomförd utbildning, aktuellt ämne och kurslängd.

Följande utbildningar finns:

• Grundutbildning i bearbetningsteknik

Kursen är teoretisk och syftar till att ge deltagaren en allmän grundkunskap och förståelse för den skärande bearbetningsprocessen inom svarvning, fräsning och borrning.

• Verktygsförslitning och verktygsmaterial

Kursen syftar till att ge en fördjupning i verktygsförslitning och dess påverkan på den skärande processen. Kursdeltagarna får genomgång av olika skärmaterial och beläggningar. Dessutom lära sig tyda de olika förslitningstyperna, samt åtgärd för förbättring. Finns möjlighet använder vi och utgår helst från verktyg i produktion hos kund.

• Applikationsteknik, uppspänning svarvning

Kursen syftar till att ge en fördjupad kunskap inom applikationsteknik för uppspänning och fixturering vid svarvning. Målet är att kursdeltagarna efter genomförd utbildning ska fått vetskap om de olika fixtureringstekniker som finns på marknaden, samt dess fördelar och tekniska beräkningar.

• Applikationsteknik vid svarvning

Kursen syftar till att ge en fördjupad kunskap inom applikationsteknik för svarvning, spårbearbetning, avstickning och gängsvarvning. Målet är att kursdeltagarna efter genomförd utbildning ska ha fått vetskap i metodval och verktyg för dessa, samt tekniska och ekonomiska beräkningar.

• Applikationsteknik vid fräsning

Kursen syftar till att ge en fördjupad kunskap inom applikationsteknik för fräsning. Kursdeltagarna ges möjlighet att välja metod, verktyg och fixturering samt tekniska och ekonomiska beräkningar.

• Applikationsteknik vid hålbearbetning

Kursen syftar till att ge en fördjupad kunskap inom applikationsteknik för håltagning. Kursdeltagarna ges möjlighet att välja metod och verktyg, samt tekniska och ekonomiska beräkningar.

• Produktionsekonomi

Kursen syftar till att ge en baskunskap inom produktionsekonomi. Kursdeltagarna ges möjlighet till att jämföra och analysera olika bearbetningsmetoder, optimera dem för att få bäst produktionsekonomi. Därefter läggs dessa in i olika volym/maskin-scenarion för olika utfall.

Kontakta Fortiva för mer information om utbildningar, priser etc eller beställ vår utbildningsbroschyr så skickar vi den till dig: Telefon 010-121 91 00 eller info@fortiva.se