27 oktober, 2017

KenTip FS lanserades på EMO i Hannover

EMO – världens största och främsta mässa för metallbearbetning – återvände i år till Hannovermässan efter att den arrangerats i Milano 2015. Givetvis besökte Fortiva mässan för att ta del av de senaste nyheterna och inte minst närvara vid lanseringen av KenTip FS – Kennametals nya modulära borr.

Mellan den 18-23 september var det åter dags för EMO att göra entré i mässhallarna i Hannover, efter att mässan gjorde ett besök i Milano 2015. Precis som att Hannovermässan är världens största mässområde (mätt i areal) är EMO världens största och främsta mässa för metallbearbetning. Här presenteras verktygsmaskiner, styrsystem, industrirobotar med mera och mässan täcker i princip allt som är värt att veta om det senaste. Industry 4.0 – den fjärde industriella revolutionen – har varit aktuellt nu en längre tid och inte helt oväntat var det också ett genomgående tema under mässan.

Kennametal lanserade KenTip FS

Under mässan var det premiär för KenTip FS – det nya modulära borret som täcker fler applikationer och ger bättre prestanda än någon annat modulärt system. Borret har såklart många nya produktfördelar och bland de främsta märks: Intelligent Interface som ger förbättrad ny fastspänning, högre skärdata och ökad livslängd. Fast Flow med polerade spånkanaler vilket innebär obefintlig spånstockning, ökad livslängd och bättre prestanda. Multi-Coolant som levererar skärvätskan där den verkligen behövs. KenTip FS kommer också med tre nya geometrier (stål, rostfritt stål och gjutjärn). Vidare märks en användning från diameter 6 mm och längder upp till 12xD. KenTip FS kommer ge betydande kostnadsbesparingar och förenkla processen i verkstaden.

Kennametal prisade Fortiva

Glädjande nog tilldelades Fortiva priset “Partner of the Year 2017” av Kennametal. Under högtidliga former tog Hans Ekholm, CEO Fortiva och Johnny Svensson, försäljningschef Fortiva stolta emot priset som tilldelas utvalda partnerföretag till Kennametal för ett väl utfört arbete under året som gått.

Nästa tillfälle att besöka EMO är 2019 och även då i Hannover.