27 oktober, 2019

Grovbearbetning
till en helt ny nivå

Säker, stark och extremt snabb. KOR 5 från Kennametal tar grovbearbetning av aluminium för flygindustrin, till en helt ny nivå.

Kennametal tillkännagav för en tid sedan sin senaste innovation inom höghastighetsbearbetning av aluminium: KOR 5 – en ny solid pinnfräs i hårdmetall, designad för maximal produktivitet inom bearbetning för flygbranschen. Med denna pinnfräs – med 5 tänder – kan matningen öka upp till 66 procent jämfört mot vanliga med tre tänder.

KOR 5 är framtagen för att avverka stora mängder material och för att få bort det från arbetszonen så snabbt som möjligt:

  • Avsmalnande kärna, variabel delning och 35 ° spiralvinkel – eliminerar vibrationer och utböjning.
  • Mindre värme och optimal spånevakuering genom invändiga kylkanaler.
  • Unik spåndelande geometri – utformad för att bryta långa spånor och eliminera spånstockning men ändå ge en bra ytfinhet.

Verktyget har potential att bli den nya standarden för maskiner som utnyttjar CAD/CAM verktygsvägar.KOR 5 har mer aktiva kontaktpunkter jämfört med en pinnfräs med 2 eller 3 tänder vilket skapar förbättrad stabilitet och eliminerar vibrationer även vid de tyngsta skären. Att använda verktyget med lågt radiellt ingrepp och stort skärdjup resulterar i mycket högre avverkningshastigheter än traditionella metoder. För att säkerställa att inte verktyget dras ur hållaren vid riktigt höga matningar är KOR 5 tillgänglig med Safe-lock™ skaft.

Andreas Karlsson, teknisk specialist på Fortiva säger: ”Fräsning av spår, djupa fickor eller dynamisk fräsning. Vilken din applikation än må vara i aluminium så kan KOR 5 göra det snabbare”.

För mer information kontakta Fortiva AB.
Telefon 010-121 91 00 eller info@fortiva.se