20 augusti, 2017

Fortiva tar över kapande verktyg från LSAB

Nu erbjuder Fortiva kapande verktyg för den svenska metallindustrin. Verksamheten har flyttats över från systerföretaget LSAB Sverige och teamet består av samma kompetenta och välkända personal från LSAB.

Fortiva har tagit över systerbolagets LSAB Sveriges verksamhet gällande kapande verktyg till den svenska metallindustrin i Sverige. Med ett brett sortiment av klingor från t ex Kinkelder och Kanefusa och bandsågblad från Lenox kan vi nu erbjuda allt från enstaka produkter till kundanpassade helhetslösningar. Personalen från LSAB Sverige har givetvis följt med i flytten och bildar nu Team Kapande på Fortiva. Med gedigen kunskap, hög ambitionsnivå och världsledande produkter är vi redo att hjälpa dig att kapa kostnader och öka din lönsamhet.

Produkter som levererar kvalitet

Fortivas sortiment består av högkvalitativa produkter som t ex klingor från Kanefusa och Kinkelder samt bandsågblad från Lenox – samtliga välkända och världsledande leverantörer. Fortiva har ett komplett sortiment av HM/engångsklingor med samtliga förekommande dimensioner. Vare sig man kapar rör eller solida stänger så kundanpassas produkten för optimal funktion. Breda sortiment av HSS-klingor, segmentsklingor finns också i sortimentet, och detsamma gäller för bandsågblad för all typ av sågning. Med egen svetsavdelning kan bandsågbladens längd snabbt anpassas efter beställarens behov. Bland skärvätskor finns bl a emulsioner och vegetabiliska oljor. Vätskan används till kapning av järn och icke järnhaltiga metaller.

“Med ett brett sortiment av klingor och bandsågblad från välkända leverantörer kan vi nu erbjuda allt från enstaka produkter till kundanpassade helhetslösningar”
Peter Persson, försäljningschef kapande verktyg, Fortiva

Tjänster som säkerställer kvalitet

Utöver produkter med hög kvalitet så erbjuds också ett antal tjänster som har till uppgift att säkerställa kvaliteten. Fortiva kan bl a erbjuda kapoptimering, en arbetsmetod som hjälper till att ta kontrollen över kapningsprocessen. Efter utförd analys av hela maskin- och verktygsmiljön identifieras svaga faktorer och processmoment. Resultatet blir en handlingsplan som Fortiva kan hjälpa till att genomföra. När det kommer till slipning av klingor så jobbar Fortiva alltid med den senaste tekniken och leveranser kan erbjudas med lämning och hämtning direkt vid dörren. Vill man öka på kunskapen för optimal drift anordnas det också kontinuerligt utbildningar för både klingsågning och bandsågning.

 

Vill du veta mer?
Kontakta Peter Persson, försäljningschef kapande verktyg Fortiva: peter.persson@fortiva.se