19 juni, 2017

BENZ – trendsättare och marknadsledande i sin bransch

Det är mer än bearbetning av metall som förenar det två bolagen, Fortiva och BENZ. Bolagen delar även två andra viktiga kärnvärden nämligen fokus på kundunika och specialanpassade verktyg samt ett tydligt fokus på kundernas hela tillverkningsprocess. När BENZ representant för den nordiska marknaden, Thomas Feger, besökte Fortivas kontor i Malmö, fick vi chans att ställa några frågor till honom om företaget samt samarbetet med Fortiva.

Trendsättare i branschen

Som tillverkare och leverantör av komponenter och system för verktyg och maskiner kan BENZ idag njuta av att vara ett världsledande företag inom sin bransch. Sedan starten, 1946, har BENZ växt till ett företag med över 300 anställda och närvaro, genom handelspartners, kontor och agenturer, i fler än 30 länder. Produktportföljen har sedan starten utvecklats till att idag omfatta utveckling och produktion av trendsättande verktygssystem för svarvar och fleroperationsmaskiner som bearbetar metall, trä och kompositmaterial.

Ni beskriver er som trendsättare, berätta mer!

“Att beskriva sig som trendsättare skulle kunna tolkas att vi tar fram och producerar verktygslösningar som fungerar för alla, att vi regelbundet tar fram nya lösningar som sedan säljs in till kunder på samma sätt som standardverktyg och lösningar. Denna tolkning kunde inte vara längre från sanningen. En hög procent av de verktyg vi jobbar med är kundanpassade verktyg och det är det, i kombination med vår kundservice, som gör oss till trendsättare i vår bransch. Vi står för hög kvalitativa verktyg och maskinverktygslösningar – i enlighet med kundens önskemål, det är där vi skapar trender”, berättar Thomas. “Vi behåller vår konkurrenskraft genom att, likt Fortiva, skapa sofistikerade och kundunika lösningar och kombinera det med förstklassig service. Vi, BENZ, ska ha kunskap om var kundsprocess och våra handelspartners ska arbeta efter samma principer. En kund ska aldrig känna sig ensam om sina utmaningar utan vi ska finnas till hands och kunna bistå med input som utvecklar, optimerar och förbättrar deras processer.”

Vinnande koncept

I en tid då många väljer att kapa hörn, kostnader och pressa priser så vågar BENZ gå mot strömmen och bibehåller samtidigt sin position som ledare på marknaden. BENZ vet att deras kunder har testat lågprisalternativen både en och två gånger men upptäckt att livslängden på standardprodukter är kortare och att supporten är sämre vilket resulterat i en högre slutkostnad.

Produkter för den svenska marknaden

Niklas Askenbom, expert på svarvning hos Fortiva säger så här om BENZ: ”Benz är världsledande inom sin bransch och håller väldigt hög kvalitet och prestanda. Benz har mycket bra support och förståelse för kundens behov och krav.” Niklas har valt ut några produkter från som han tycker skapar stor skillnad i tillverkningsprocessen.

  • BENZ Select Line
  • BENZ LinTec (hyvlingsverktyg)
  • Multi spindle heads
  • Custom made

“Jag vill även passa på och rekommendera BENZ nya tjänst i.com. Detta är en applikation för smartphones och tablets som kommunicerar med vinkelhuvudet och övervakar dess aktuella tillstånd (temperatur, vibrationer, produktionstimmar o.s.v). I och med detta kan vinkelhuvudets livslängd förlängas tack vare möjligheten att optimera serviceintervallerna.”, avslutar Niklas.

Vill du veta mer om BENZ och deras produkter?
Kontakta Niklas Askenbom på Fortiva: Tel  010-121 91 21 eller niklas.askenbom@fortiva.se